Fixa problemområdet – på en minut

Festen är ikväll, du hade inte tid för ansiktsmasken, fick för lite sömn och har inte sett en solstråle på gudarna vet hur många månader. Panik… Eller?

Puff off, benefitcosmeticsBild: Benefitcosmetics.com

Påsar under ögonen?
Undvik: För mycket concealer, det döljer inte påsighet utan kan snarare framhäva problemet.
Benefits senast lanserade produkt är ett skänk från ovan för alla oss med påsar under ögonen – som det tydliga och kaxiga namnet Puff Off förklarar har den fokus på att kyla ner och trolla bort påsarna under ögonen. Både applikatorn i stål och formulan själv ger en superskön kall känsla, och efter en minut ser du en riktig skillnad i spegeln. Applikatorn är bland det sötaste jag sett, formad som ett litet strykjärn stryker du bokstavligt talat bort påsarna. Säljs på Sephora och kostar 270 kr.

esteelaudercc

 

Blek?
Undvik: Brun-utan-sol, det hinner antagligen inte framträda samma kväll och blir ofta fläckigt om du lägger din bas direkt ovanpå.
Estee Lauders CC-cream jämnar ut och ger färg utan täckning, perfekt under din vanliga bas för en mer solkysst look. Den anpassar sig efter din hy och fungerar därför för alla hudfärger, kostar 595 kr och finns på Kicks, Sephora och Estee Lauders diskar hos Åhlens och NK.

 

Fina linjer?
Undvik: Att försöka sminka över linjerna – precis som med påsighet, torrhet, stora porer och alla typer av ojämnheter i huden så framhävs problemet av en tjock bas.
Att förhindra och reparera ålderstecken är en lång process, men för att gömma de fina linjerna direkt kan du använda Blue Therapy Ultra Blur från Biotherm – en liten men kraftfull tub som ger effekt på en gång, linjerna blurras ut och helhetsintrycket blir en slätare och yngre hy.

biothermultrablur

 

How-to-Get-Rid-of-Pimples-Overnight2shadBild: Letsridof.com

Finnar?
Undvik: Starka behandlingar, eller att klämma finnen. Detta kan irritera huden och göra finnen ännu värre än innan, så acceptera finnen och täck den på ett naturligt och skonsamt sätt.
Var noga med att välja en bas som inte täpper till ytterligare, min varma rekommendation är Blemish Treatment Concealer från Murad som bearbetar finnen skonsamt samtidigt som den täcker. Behöver du ytterligare täckning över är Loose Mineral Foundation från Youngblood perfekt – svep pudret över hela ansiktet för att jämna ut, och använd en liten, kompakt concealerpensel för att täcka finnar och blemmor. Du kommer bli chockad över täckningsgraden du kan få upp, och samtidigt behålla en otroligt naturlig look!
Säljs på Sephora och utvalda skönhetssalonger.

Saknar lyster?
Undvik: För mycket ansiktskräm och för mycket highlighter, huden mår bäst av kräm i tunna lager och resten av din make up kommer lägga sig snyggare och sitta kvar längre.
Grunda med en primer som tillför lyster så har du ett fantastiskt glow i din hy, avsluta gärna med en flytande highlighter i tunna lager enbart på kindben, näsrygg, brynben och amorbåge. Vi på Lilac är besatta av Glow Maximizer från Dior, en riktigt lystergivande primer som piggar upp även de allra gråaste dagarna.

DiorglowmaximizerBild: Backstage.Dior.com

Senaste inlägg