Myterna du fortfarande tror på!

 

tumblr_n6tf7yQ3531s209g0o1_1280

Det finns oändligt många skönhetstips att få tag på idag.

Bloggar, butiksbiträden, tidningar och youtube-gurus berättar för oss vad vi bara måste göra för att se bra ut. Många av dessa är dock föråldrade myter, och mycket mer upp till dig än vad man låter påskina. Många bloggare har inte sminkat andra än sig själva, och många skönhets-gurus har ingen riktig utbildning annat än sin erfarenhet i att göra Youtubevideos. Många makeup-artister ger dig tips som är effektiva men inte nödvändigtvis ett måste, därför vill vi berätta för dig vad som är sant och vad du kan ta med en nypa salt!

 

“En foundation ska vara ljusare än huden” FALSKT!

En för mörk foundation har de flesta förstått att man ska undvika, men den lite märkliga teorin att en för ljus är bättre, kanske till och med att eftersträva, vill jag slå hål på. En alldeles för ljus foundation ser väldigt onaturlig ut, den tenderar också göra att din hy ser grå och askig ut. Poängen är att din foundation ska stämma med din egen färg för att jämna ut hudtonen, varken förändra eller täcka över den. Välj en färg som stämmer med både ansikte, hals och händer så är du oftast good to go!
Om den foundation du gillar inte har en enda nyans som ser naturlig ut för dig har du två alternativ – antingen så blandar du två färger till din perfekta nyans, eller så väljer du en annan foundation.

 

“Man måste ha både en ansiktskräm och en ögonkräm” SANT

Det här är det absolut viktigaste steget för din skönhetsrutin oavsett om du bär smink eller ej, särskilt för oss som lever i det hårda svenska klimatet men det gäller faktiskt alltid.
Oavsett hudtyp och väder behöver vi rengöra huden från smuts och smink, och tillföra fukt för att bibehålla elasticitet. Vissa har teorin att ögonkräm bara rekommenderas för att sälja en extra produkt, men vi kan ärligt talat alla känna hur olik huden under ögonen är från huden på pannan eller kinden. Precis som att en fotkräm inte fungerar i ansiktet så fungerar inte en ansiktskräm runt ögonen, ingredienserna behöver vara annorlunda balanserade för att hjälpa just det området. Ögonkräm är heller inte till för äldre som vissa verkar tro, utan är bra att använda för alla!

 

“Man måste ha läppenna under läppstift” FALSKT!

Att ha en läppenna under stiftet ger ett skarpare, mer långvarigt resultat men man måste inte alls. Och vet du vad? Du måste inte ens ha en foundation om du inte vill. Det hänger på vad du har för egna behov och vad du vill prioritera. Många känner att läppstift räcker och det är helt okej, testa dig fram! Alla har sina måsten, vissa klarar sig utan concealer men aldrig mascara, vissa skippar att böja fransarna men går aldrig utan bronzer, och så vidare. Om läppstiftet inte blir helt jämt och försvinner för snabbt, testa läppenna. Så enkelt är det!
Det här gäller även ansiktsprimer, ögonprimer, och allt möjligt annat i en skönhetsrutin – det ger ett bättre resultat, men det är fortfarande upp till dig om du behöver det.

 

“Man måste välja ögonskugga utifrån ögonfärg” FALSKT

Det här är intressant – det finns absolut färger som kompletterar varandra, och olika sätt att få ögonen att hamna i fokus i din make up. Att detta skulle vara tvunget för att se “rätt” ut stämmer dock inte – detta är ett gammalt marknadsföringsknep som föddes på femtiotalet och fortfarande lever kvar. Många märken tillverkar fortfarande paletter med namn efter ögonfärger eller hårfärger, och du kan absolut följa direktiven om det känns enklast och du tycker om färgerna. Tro däremot inte att det finns någon tvång, välj skuggorna du tycker är finast!

 

“Det är bättre att ha för tjocka bryn än för tunna” SANT

Det här har delvis att göra med min personliga preferens, jag tycker att ett par välvuxna bryn är så mycket mer smickrande än ett par tunna, men det har ännu en anledning som borde ta skruv för de flesta – ett överplockat bryn har väldigt svårt att växa tillbaka. Även om du gillar den looken nu kommer en tid då det inte kommer kännas riktigt lika snyggt. Väldigt tunna bryn åldrar ansiktet och det märker du så fort fårorna börjar komma i ansiktet. Generellt tunnas brynen ut med åldern, och med väldigt tunna bryn ges intrycket att du är längre in i åldringsfasen än du är. Välformade, lagom tjocka bryn är alltid bäst!

Författare: Elin Stahre

Foto Thumbler

Senaste inlägg