Ta tillbaka glansen!

De flesta av oss gör vårt bästa för att kunna bevara glansen i håret utan att tynga ner eller behöva tvätta det allt för ofta, men i vårt hårda svenska klimat är det inte helt okomplicerat. Men rätt produkter i rätt ordning sparar du massor av tid på styling av håret, så här är våra varmaste rekommendationer för hur du vårdar håret under vintern!tlc lineup coarse hair

Gör för vana att inte tvätta håret oftare än var tredje, eller helst fjärde, dag. Om du håller dig till att tvätta håret två gånger i veckan och en av dem behandlar med en riklig, fuktgivande hårmask hinner håret återhämta sig efter varje tvätt och dra nytta av fuktgivande produkter. Björn Axens serie Nousishing for Coarse Hair är perfekt för dig med grovt, torrt och frizzigt hår som behöver mycket näring. Schampo och balsam ur serien blev vinnare på Swedish Beauty Awards 2014 och kostar 260 kr styck, den fantastiska hårmasken ligger på 360 kr.
Är ditt hår snarare tunnt och försvagat kan serien Strengthening for Fine Hair vara något för dig, hårmasken ur den serien utsågs till favorit på Tara Beauty awards 2013!

 

 

 

 

Om du upplever att hårbotten blir oljig är det mer skonsamma alternativet att behandla endast rötterna med ett torrschampo, snarare än att tvätta ur och därmed torka ut även längderna. Spraya torrschampo i hela hårbotten, borsta ut produkten och massera till sist rötterna. Vi på Lilac gillar Lernberg Stafsing Dryclean Volumizing & Refreshing, ett riktigt bra torrschampo med fantastisk doft som bygger volym och textur.
Överdosera inte med sprayer, vax och annat som gör håret styvt – desto mer följsamhet du behåller desto mer kan du räkna med att håret håller sig friskt. När håret tvingas stelna har dina strån också lättare att gå av, snarare än att böja sig, och de slits ut mycket fortare. Om du vill spraya lockarna på plats kan du använda till exempel L’Oreal Elnet, en spray som fixerar håret skonsamt och försvinner när du borstar ut den.

Ett enkelt knep som verkligen gör all skillnad är att utnyttja timmarna vi sover, reser eller tränar till att skydda och förbereda håret för nästa omgång hårstyling med fukt. Den här mini-behandlingen är guld värd på flyget för att slippa torrt, frissigt rese-hår, men under vintern passar jag på att göra det varje kväll! Borsta igenom håret noggrant, mjuka upp topparna med en närande olja eller kräm som både ger fukt och skydd, och gör en mjuk fläta som håret får vila i när det tar upp produkten och återhämtar sig. Ekologiska Caviar CC Cream från Alterna är en otrolig produkt för alla hårtyper då den utöver näring och glans ger värmeskydd, UV-skydd, flexibilitet för att förhindra att hårstrån bryts av, och dessutom jobbar som en stylingcreme med otroligt lätt formula som inte tynger ner.

styling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Lernberg Stafsing Dryclean, 169 kr Eleven.se
- L’Oréal Elnett Satin Strong Hairspray, 69 kr Kicks
- Alterna Caviar CC Cream 10-in-1, 495 kr Sephora

Författare: Elin Stahre

Foto Anton Östlund

Makeup: Andrea Engström

Senaste inlägg