Träning + Make Up = Sant?

 

 

TBDlidlacquerNytt underbart år, nya målsättningar och nya prövningar. Såhär års börjar många av oss jobba på att komma i form efter ledighet för att bygga upp styrka, immunförsvar och självförtroende, men en klassisk vardagsmakeup fungerar sällan bra på gymmet eller i skidspåret. Vi tipsar om några sätt att känna din snygg och fräsch utan att oroa dig för hur sminket ser ut mitt i tyngdlyftningen!

Basen
De flesta blir röda i ansiktet av hård träning, och vet du? Det är ett gott tecken på att du kämpat hårt, så bär rödheten med mallighet. Det är ingen idé att försöka kaka på med foundation och concealer för att dölja att du anstränger dig, det finns sätt att tona ner det en aning och min rekommendation är att du nöjer dig med väldigt lite. Det finns exempelvis primers med en gröngul underton, till för att neutralisera röda toner och det kan du grunda med innan träningen. Vill du ha lite täckning kan du välja exempelvis Face & Body Foundation från Mac, detta är en tunn och vattenfast foundation som inte fläckar kläder när du torkar svetten ur pannan. Om ditt enda problem är att du känner dig vinterblek så är såklart lösningen en brun utan sol för ansiktet, både Caudalie och St Tropez gör fantastisk fake tan för ansiktet.

Vattenfast mascara
Okej, vi förstår att det här är ett någorlunda uppenbart tips med det är ändå värt att nämna. Alla vattenfasta mascaror tål tyvärr inte de hårdaste prövningarna och därför vill vi rekommendera några av de som är riktigt pålitliga. Jag älskar They’Re Real Mascara av många anledningar och en av dem är att den sitter som ingenting annat. Bobbi Browns vattenfasta mascara är också oerhört pålitlig, vill du inte bära mascara kan du färga dem på salong eller själv hemma. Fransfärgning är mycket lättare att göra själv än brynfärgning, eftersom de flesta av oss känner att vi överlever om fransarna blir väldigt mörka.

 

Brynen
Det här beror på ditt behov, många med ljusare bryn känner sig obekväma utan någon definition, och då kan ett vattenfast eller färgat bryn vara hjälpsamt. Prova Make Up Forever Aqua Brow, kräver lite teknik men sitter som berget när den väl är applicerad. Ett ännu enklare sätt är att gå och få brynen färgade och formade, då behöver du inte tänka på dem alls. Vårt tips är Benefit Browbar, riktiga experter på bryn sedan 1976 och oerhört pålitliga oavsett vilken av dem du går till. Hittills finns deras Browbar på Sephora Biblioteksgatan 2 i Stockholm och Sephora Emporia i Malmö. Vi är oerhört glada att världsledaren inom bryn äntligen kom till Sverige, och hoppas att fler Browbars slås upp landet runt!

 

Läpparna
Vi är antagligen alla överens om att ett starkt färgat läppstift inte kommer på tal, däremot är det otroligt fint med en naturlig, lite glansig läpp till en i övrigt väldigt naken make up. Jag älskar Lip Maximizer från Dior när jag tränar – den ger ett fantastiskt plut och en naturlig rosa färg, om du är utomhus och behöver mycket fukt rekommenderar jag Reve De Miel Lip Balm från Nuxe som är det hittills mest fuktgivande läppbalsam jag stött på.

 

Senaste inlägg