12/08

Ja, vad ska man skriva här egentligen?

IMG_2084_2

Snart sitter vi i bilen på väg till landet pappa, mamma, mommo, Sixten och jag. Mamma har utlovat bra väder men än så länge ser det ganska grått ut faktiskt. Men inte ska vi tappa hoppet för det.

Jag är så sugen på att visa er bilderna jag tog i Lanzarote men än så länge har jag bara sett en story i dålig kvalité så min bokare skulle skicka nya i bättre upplösning så fort hon fått de från kunden. Slutar nog aldrig förvånad över hur svårt det ska vara att få tag på bilder som är tagna på mig och som jag dessutom har fått betalt för. Man får nästan alltid scanna igenom hela internet för att ens förstå att bilderna har släppts i tidningen. Men men, det är väl så det är helt enkelt.

11/08

Valpkurs

Här kommer ett litet vardagsinlägg, känner att det var ett tag sen.

Mamma och jag var ikväll på Sixtens första valpkurs tillsammans med nio andra hundar. Han var vildast av alla och när de andra slumrade till vred han sig på golvet och högg efter kopplet. Men han var också väldigt duktig på alla de övningar vi gjorde, även om han gnydde lite emellanåt. Förstår att han var sugen på att hälsa på de andra hundarna, det hade jag också varit om jag inte hade träffat så många i min egen ras tidigare.

Efteråt hittade vi en enooorm vattenmelon och ett nästan lika stort granatäpple som jag ville ha. Vi hade glömt pengarna hemma så pappa fick swischa förbi på Vespan. Vår räddare i nöden <3 Nu ska jag provsmaka vattenmelonen!

IMG_2230_2 melon

11/08

Energy Powerbar

Vanliga proteinbars innehåller ofta en del dåliga saker så därför tänkte jag att jag skulle göra mina egna istället, som helt säkert är utan en massa tillsatser. Tänkte prova en massa olika recept (finns en hel uppsjö på internet) men jag börjar med att testa Leilas recept, superenkla och goda (mina blev dock inte så vackra)!

DSC_0066

250 g urkärnade dadlar
200 g osaltade cashewnötter
2 nypor flingsalt
2 dl vita sesamfrön
2 msk svarta sesamfrön

1. Mixa dadlarna cashewnötter och flingsalt i 2-3 min, till en slät massa. 

2. Rosta sesamfröna gyllene i en torr och het kastrull. 

3. Dela massan i 14 små bitar (eller så stora du vill ha), rulla och forma till avlånga bars och doppa i sesamfrön. 

4. Förvara torrt i skafferi i en låda med lock. 

10/08

Fjäril

DSC_0093

När man går runt osminkad hemma i endast jeanskjol och en slapp tröja gäller det att hitta andra sätt att piffa till sig på. Idag fick den här fjärilen stå för det.