16/08

Sammanfattning av Rom

Om jag skulle försöka sammanfatta vår resa till Rom på något sätt skulle jag säga att den var helt fantastisk och att ni verkligen borde åka dit. Axel kunde inte valt en bättre destination. Det är inte direkt en sol- och badresa men om man känner att man har en dag över finns det alltid möjlighet att åka iväg. Annars räcker det gott och väl att bara strosa runt i staden, det finns verkligen SÅ mycket att se. Axel och jag hann med allt vi ville på lite mindre än fem dagar men jag hade absolut kunnat stanna längre ändå.

Om ni ska åka till Rom vill jag tipsa om det här: 

✿ Läs på innan vad som finns att göra och vilka platser ni vill besöka och märk sen ut det på en karta.

✿ Ta dig fram via gång. Trafiken i Rom är minst sagt lite kaosartad så det är allra enklast om man går överallt. Därför är det en fördel att bo centralt och ta med sig sköna skor.

✿ Om du åker när det är högsäsong får du räkna med att det är riktigt varm mitt på dagen. Mellan 11 och 17 är det så varmt att det knappt går att vara ute så planera aktiviteterna tidigt på morgonen eller senare på kvällen.

✿ Besök alla sevärdheter tidigt på morgonen när det precis har öppnat. Det är galet mycket folk sen.

✿ Sist men inte minst, ät så mycket gelato du orkar! Det finns precis överallt.

IMG_1852 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi smet ut från hotellrummet och åt en lunch på samma gata som hotellet låg. För att överleva värmen tog vi en öl och en svalkande mojito. 

Kommentera inlägg
  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>